Panduan di bawah adalah bagi mereka yang telah mendaftar PERCUMA di laman web promosi MyTonePlus.com. Jika anda belum lagi berdaftar di laman web tersebut, sila berbuat demikian dahulu. Setelah anda mendaftar percuma, anda dikenali sebagai AHLI PERCUMA laman web kami.

Untuk menyertai kami sebagai ahli Komuniti Mudah Alih WOW, anda perlu mendapatkan sim kad prepaid Pelan Tone Plus. Langkahnya adalah dengan cara melakukan pembelian sim kad tersebut melalui cara-cara yang diterangkan oleh laman web promosi ini di menu LANGKAH ANDA Step By Step. Menu ini boleh didapati di panel kiri dalam Pejabat Maya anda.

1. Mulakan dengan menyemak PEJABAT MAYA anda dahulu. Sila LOGIN dengan memasukkan maklumat ‘username’ dan ‘password’ anda. Jika anda terlupa ‘password’, tekan sahaja butang ‘Lupa password?’ di situ dan ‘password’ anda akan dihantar ke alamat email anda. Seterusnya, jika ‘username’ dan ‘password’ anda betul, anda akan dibawa ke halaman PEJABAT MAYA. (Jika sekiranya anda terlupa kedua-dua ‘username’ dan ‘password’, anda masih boleh mendaftar akaun baru sekali lagi).

2. Di halaman Pejabat Maya seperti di gambar bawah, anda boleh klik menu PEMBELIAN dan melakukan pembelian Sim Kad terus melalui ADMIN laman web ini.

3. Untuk mengetahui keseluruhan langkah-langkah yang perlu diikuti untuk menjadi ahli  Tone Plus dan mengaktifkan laman web promosi, anda diminta mengikut langkah seperti  disyorkan dalam menu LANGKAH ANDA Step By Step di panel kiri Pejabat Maya anda seperti gambar sebelah kiri. Perlu diingatkan bahawa LANGKAH 1 hingga LANGKAH 4 adalah amat penting dan wajib dilakukan untuk pengaktifan laman web promosi anda.

** Anda boleh membeli Sim Kad terus dari Penaja anda, tetapi pastikan Penaja anda mendapatkan Sim Kad tersebut dari ADMIN laman web promosi ini. Ini kerana salah satu syarat penting pengaktifan laman web  promosi ini adalah Sim Kad anda mesti berasal dari ADMIN laman web ini.

4. Jika anda berada di menu  ‘PEMBELIAN’, anda akan dapat melihat 3 perkara yang perlu anda lakukan dalam melakukan pembelian.

Perkara 1 – Lengkapkan Maklumat Anda. Klik link ‘Klik disini’ dan kemaskinikan segala maklumat peribadi yang dipinta.

Setelah selesai, jangan lupa klik butang ‘UPDATE’ (kotak merah).

Perkara 2 – Seterusnya adalah langkah buat pembayaran. Terdapat 2 buah akaun untuk anda lakukan pembayaran seperti yang tercatit di situ iaitu akaun Bank CIMB dan Maybank. Sila buat pembayaran ke salah satu akaun pilihan anda atas nama Ratubuah DotCom.

Jika anda belum buat pembayaran, sila lakukannya dahulu dan masuk kembali ke ruangan ‘PEMBELIAN’ UPGRADE VIP ini semula setelah pembayaran dibuat untuk melakukan langkah terakhir. Jangan lupa langkah terakhir dibawah ini!

Perkara 3 – Jika anda telah membuat pembayaran, sila hantarkan laporan pembayaran anda kepada kami di ADMIN. Sila isikan semula maklumat-maklumat pembayaran anda seperti yang dipinta di ruangan yang disediakan dan tekan ‘submit’  (hantar).

Pertamanya, maklumat peribadi anda akan tertera disitu untuk pengesahan identiti dan maklumat (gambar bawah). Jika anda dapati maklumat anda tidak dipenuhi, sila isikan dahulu.

Setelah itu, isikan maklumat pembayaran anda di ruangan seperti dibawah dan tekan ‘submit’  (hantar).

Untuk mempercepatkan urusan, anda hanya perlu sms ADMIN mengikut tatacara yang disediakan disitu.

5. Itu sahaja langkah yang perlu diambil. Pihak ADMIN akan meneliti pembayaran anda dan membuat pengesahan pembayaran secepat mungkin dengan menguruskan proses penghantaran Sim Kad kepada anda. Sila hubungi ADMIN di 010 7962696 jika anda tidak menerima sebarang maklumbalas selepas 3 hari (bekerja) pembayaran dibuat.

6. Untuk pengetahuan, anda adalah ahli rasmi Tone Plus apabila anda telah mempunyai nombor ahli seperti ini  – TPA 00xxxx dan username (no IC/passpot) yang boleh digunakan untuk LOGIN laman web rasmi pelan ini iaitu di www.toneplus.com.my .

“Dream BIG and Keep It SIMPLE”

Shares