Ini adalah antara persoalan yang sering diajukan kepada saya.

Jawapan:

Tidak. Program ini bukan tentang anda mesti menjadi ‘super salesman’ menjual produk Sim Kad Prepaid.

Program ini adalah satu program keahlian yang dinamakan Program Komuniti Mudah Alih WOW. Ia adalah sebuah program kemasyarakatan oleh Tune Talk yang dikelolakan oleh syarikat Tone Excel Sdn Bhd.

Strategi pemasaran yang digunakan untuk menarik penyertaan keahlian ke dalam program ini adalah dikenali sebagai Program Referral (Rujukan), dimana selaku ahli anda akan mengajak rakan-rakan dan kenalan untuk menyertai Komuniti Mudah Alih WOW supaya mereka juga akan menikmati manfaat-manfaat sebagai ahli komuniti.

Strategi bisnes program ini adalah lebih kepada anda berkongsi maklumat tentang manfaat-manfaat yang akan dinikmati oleh mereka yang menyertai program ini. Apabila anda mengajak orang lain berkongsi manfaat program komuniti ini, pastikan anda sendiri mengetahui apa manfaat-manfaatnya. Ini kerana orang tidak akan menyertai sesuatu jika mereka tidak nampak dan faham manfaat –manfaat untuk diri mereka.

Anda tidak perlu menjual Prepaid Tune Talk ini kepada sesiapa pun. Jika anda fikir manfaat-manfaat dalam program komuniti ini boleh juga dinikmati oleh sesiapa, maka anda hanya perlu berkongsi maklumat manfaat-manfaat tersebut dengan cara merujukkan mereka kepada program ini. Ceritakan sedikit sebanyak tentang manfaat Insuran Kemalangan Peribadi (PA) 100K, Tebus Tiket Air Asia dan Pendapatan Pasif lumayan yang boleh dinikmati.

Jika mereka ingin mengetahui lebih lanjut, minta mereka melayari laman web replika di wowfreecall.com atau talktalk2U.com anda dan mendaftar PERCUMA disitu. Anda juga perlu membantu mereka tentang tatacara untuk UPGRADE VIP sebagaimana pengalaman anda sendiri. Itu sahaja!!

Ingat, canangkan MANFAAT-MANFAAT!

“Dream BIG and keep it SIMPLE”

Shares