carasmstp1Bagi memudahkan orang ramai mendaftar sebagai ahli Tone Plus, pihak ADMIN telah membangunkan sistem pendaftaran secara SMS.

Sistem pendaftaran cara SMS ini bukanlah menggantikan cara sedia ada tetapi ia sebagai pilihan alternatif yang lebih mudah sahaja.

Kebaikan cara SMS ini adalah:

1. Anda tidak perlu membuka mana-mana atau banyak laman web untuk mendaftar sebagai ahli. Ini akan memudahkan mereka yang tidak biasa/cekap menggunakan internet. Ia sesuai untuk mereka yang buat bisnes offline.

2. Anda hanya perlu SMS maklumat pendaftaran. Setelah itu, anda akan didaftarkan sebagai ahli oleh pihak ADMIN MyTonePlus.com dan anda akan menerima jawapan SMS tentang nombor keahlian Tone Plus (TPA).

3. Apabila jawapan SMS diterima, anda boleh terus menggunakan 1 laman web sahaja iaitu www.toneplus.my (laman web rasmi) untuk melihat maklumat keahlian, ahli downline dan komisen anda.

Cara mendaftar ahli TONE PLUS melalui SMS adalah seperti berikut:

1. SIM KAD Tone Plus perlu ada di tangan. (Wajib)

2. Format cara SMS penuh adalah seperti berikut:

Sila taip TPD jarak taip NO SIM KAD 8 TERAKHIR jarak taip PUK jarak taip NOMBOR PUK jarak taip NAMA PENUH jarak taip NO. IC atau NO PASSPORT jarak taip ALAMAT jarak taip POSKOD jarak taip LINE LAMA jarak NO LAMA jarak taip BANK jarak taip NO AKAUN jarak taip IDP jarak taip ID PENAJA

atau secara ringkasnya seperti berikut:

TPD (NoSimKad8Terakhir) PUK (NoPUK) (NamaPenuh) (NoIC/Passport) (Alamat) (Poskod)  (LineLama) (NoLama) (Bank) (NoAkaun) IDP (IDPenaja)

Contoh SMS anda adalah seperti berikut:

TPD 85000148 PUK 67891234 Ali Bin Mamat  651921085518 No 2, Jalan Pahang, Kg Limau 56000 maxis 0122655383 CIMB 125823681938 IDP TPA000006

NOTA PENTING:

** Anda boleh tinggalkan maklumat (LineLama) (NoLama) jika anda tidak mahu membuat kekalkan nombor lama (sedia ada).

** Anda boleh tinggalkan maklumat (Bank) (NoAkaun) jika anda tidak ingat nombor akaun bank. Anda boleh edit sendiri nama dan akaun bank kemudian dalam akaun keahlian anda apabila anda telah menjadi ahli

** Anda boleh melakukan SMS ini melalui mana-mana talian handphone tetapi bagi mereka yang ingin mengekalkan nombor lama (sedia ada), sila SMS menggunakan handphone tersebut bagi mengesahkan bahawa anda sendiri yang meminta nombor lama dikekalkan.

** Pastikan maklumat ID PENAJA anda betul. Jika silap, ia tidak boleh diperbetulkan lagi. Untuk pengetahuan, No ID PENAJA saya Kamaruzaman Zainal (KZ) adalah TPA000006.

dan Hantarkan SMS anda ke 010-800 9636.

Shares